O nama

dsr centarDruštvo sportske rekreacije “Centar za sport i rekreaciju Zagreb” je sportska udruga osnovana 2014. godine s ciljem uključivanja što većeg broja hrvatskih branitelja i osoba s invaliditetom u sport, zadovoljavanja potrebe za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja te u svrhu obogaćivanja slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima. Osnivači društva su članovi Invalidskog odbojkaškog kluba “Zagreb” i Kluba sjedeće odbojke “Agram”. Trenutno okuplja četrdesetak članova organiziranih u više sekcija i grupa.

Društvo svoje aktivnosti provodi u prostoru koji zajednički koristi s Invalidskim odbojkaškim klubom “Zagreb” u ulici Kralja Držislava 6 u Zagrebu. Prostor se prostire na 280 m2 i pogodan je za provođenje sportsko rekreativnih aktivnosti. Zajednički interes je da se u prostoru sastaju i okupljaju hrvatski branitelji i invalidi iz Domovinskog rata, te da im se u što skorije vrijeme pridruže i ostali građani poglavito mladi. Isto tako nastojimo ostvariti suradnju sa drugim klubovima i udrugama koji okupljaju sportaše  s invaliditetom.

Društvo provodi više programa vježbanja (Funkcionalni trening, Pilates, “LIFT UP” intervalni trening i dr.), namijenjenih različitim skupinama. Posebna se pažnja posvećuje se programima za  ratne veterane. Jedan od njih je program „Škola tjelovježbe i  zdravog načina života” koji ima za cilj uključivanje ratnih veterana u redovite sportske aktivnosti, s ciljem očuvanja zdravlja i normalnog funkcioniranja organizma i adaptacije na normalne uvjete života i rada. Program je osmišljene i vođen pod stručnim nadzorom voditelja programa profesora tjelesne i zdravstvene kulture i potpuno je besplatan.

Statutom Društva definirani smo kao neprofitabilna sportska udruga i u cijelosti ovisimo o članarinama, donatorima i potporama državnih i lokalnih struktura.

NAZIV UDRUGE : DSR “Centar za sport i rekreaciju Zagreb”
SJEDIŠTE: Kralja Držislava 6, Zagreb

E-mail: centarzasportirekreacijuzagreb@gmail.com

OIB: 26584670375
MATIČNI BROJ: 21011345
RNO: 0292517
IBAN: HR4424020061100723129